לתפוחי האדמה המסורתיים של עמרם, מחכים, בעיקר הילדים מידי יום שישי. הם מגיעים בשתי קערות קטנות ומנויילנות. הילדים מרוצים במיוחד שיש קערה אחת שרופה יותר ואחת שרופה פחות - ככה כולם יוצאים מרוצים. |
מצרכים:
10 תפו"א בינוניים.
שליש כוס שמן.
תבלינים:מלח, שום גבישי, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מדרס קארי.
אופן ההכנה:
קולפים את תפוחי האדמה ושוטפים אותם.
חותכים אותם לקוביות גדולות.
מניחים את הקוביות על מגבת ומייבשים אותם.
שופכים את הקוביות לתבנית מכוסה בנייר אפייה.
לתוך הכוס עם שליש שמן מוסיפים כפית מלח ושאר התבלינים ומערבבים.
שופכים את השמן עם התבלינים על תפוחי האדמה שבתבנית ומערבבים עד שכל קוביות תפוחי האדמה מכוסים בשמן.
מכניסים לתנור בחום גבוה למשך כשעה. מערבבים כל 20 דק' בערך
|
|
|