בכל בוקר שישי תלויה רשימה על לוח המודעות, ובדרך כלל דבר ראשון מופיעה בה "פשטידת קשואים" (או כרובית, או תרד...) מבית היוצר של משפחת אדם לרווחת הצמחונים. |
מצרכים
- חבילה מרגרינה
- שמנת חמוצה
- 1/2 2 כוסות קמח
- חמישה בצלים
- חמישה קישואים
- פטרוזיליה
- שמן זית
- 3 כפות קורנפלור
- קופסא שמנת
מתוקה
- 4 ביצים
- 50
גר'
גבנ"צ מגוררת
- 50
גר'
גבינה בולגרית מגוררת
- מעט שומשום
אופן הכנה
מכינים בצק שק"מ (שמנת/קמח/מרגרינה). מניחים במקרר
לנוח.
קוצצים דק את הבצל ולטגן בשמן זית.
כשהבצל מזהיב, מוסיפים את הקישואים קצוצים בינוני
ומטגנים. ממש לפני הסוף מוסיפים פטרוזיליה קצוצה. כשהכל מתרכך, מסננים ומשיבים לסיר. מוסיפים 3 כפות קורנפלור ושמנת מתוקה.
כשהתערובת מסמיכה מורידים מהאש ומוסיפים ביצים,
גבנ"צ ובולגרית.
מרדדים את בצק השק"מ לתחתית התבנית.
שופכים את התערובת ומפזרים למעלה שומשום.
שעה בתנור בחום בינוני (180 מעלות).
הערות
- אפשר להחליף את הקישואים בכל ירק
אחר: גמבה, חצילים, כרובית מבושלת.
- אפשר להוסיף לתערובת עלי תרד
חלוטים במים רותחים.
- מוטב לפרוס את הפשטידה כשהיא
קרה. משאריות בצק השק"מ אפשר להכין זיתניות: ליצור עיגולי בצק, למלא בזיתים ללא חרצנים, למשוח בביצה ובשומשום.20 דקות בתנור בחום בינוני.
|
|
|